Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden viimeinen kilpailutapahtuma ajettiin tänä viikonloppuna Italian Mugellossa. Monzassa jo hetkellisesti sarjajohtoon noussut sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta lähti Mugellon viikonloppuun sarjan kakkospaikalta, kun Monzan toisen kilpailun voitto hylättiin tiimin vedettyä virta jäähdyttimen tuuletus "flektille" suoraan akulta.

Pajuranta teki Mugellon perjantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa sekä aika-ajossa vakuuttavaa jälkeä ollen nopein mies radalla molemmilla kerroilla. Lauantaina puolen päivän jälkeen vuorossa oli kauden toiseksi viimeinen kilpailulähtö, johon sastamalalainen lähti paalupaikalta. Pajuranta piti startissa paikkansa ja lähti vetämään letkaa. Muutaman kierroksen jälkeen radalle tuli turva-auto ja kun jälleen vihreä lippu heilui merkkinä siitä, että rata on vapaa alkoi sastamalalaisen auton moottori vetämään viimeisiä kilometrejään. Italian Cosimo Barberini sekä Andrea Mabellini tulivat Pajurannan ohi ja oli lopulta jopa pieni ihme, että sastamalalainen selvisi rikkoutuneella moottorilla maaliin kolmospaikalla.

Sunnuntaina ajettuun toiseen kilpailuun tiimi vaihtoi autoon uuden moottorin ja Pajuranta starttasi käännetyn lähtöjärjestyksen johdosta kuudennesta ruudusta, mutta tällä kertaa jo lämmittelykierroksella auton sisälle tunkeutui palaneen öljyn katku, joka johtui syyn selvittyä siitä, että mekaanikoilla oli moottoria vaihdettaessa jäänyt turbon paluu letku irti. Lopulta Pajuranta nitkutteli toisessa kilpailussa viallisella autolla ruutulipulle neljäntenä ja oli sarjan loppupisteissä kolmas.

- Oman ajamisen kannalta kausi oli hyvä kuten täällä Mugellossakin ajoin paalupaikan, mutta valitettavia tekniikkamurheita oli todella paljon. Ihan jokaista kilpailua en tietysti voittanut, mutta silti hävittiin todella paljon pisteitä teknisten ongelmien vuoksi, pettynyt Pajuranta kertoi kilpailun jälkeen.

Juuso-Matti Facebookissa